Sportmassages

sport2.jpgSport massage wordt o.a. gegeven ter preventie van sport blessures en van het loswerken van de spieren na inspanning. Sportmassage is echter niet alleen voor sporters. De technieken uit de sportmassage kunnen ook uitgeoefend worden bij mensen met specifieke klachten in bepaalde spiergroepen als bijv. de rug of schouders.

Sommige spiervezels zijn vaak gedeeltelijk samengetrokken, deze hete spiertonus . De spiertonus is van groot belang voor uw houding, zonder deze spiertonus zullen we in elkaar storten. Deze spiertonus bepaald ook de vorm van het lichaam. Bij abnormaal gebruik van de spieren, door overbelasting of statische houding (bijvoorbeeld: werken achter de computer of lange autoritten maken) is er geen normale gang van aanspannen en ontspannen. Hierdoor wordt de stroming van het bloed en lymfe, door de vezels, verhinderd. Na een tijdje komt de spier tekort aan zuurstof en voedingsstoffen en afvalstoffen gaan zich ophopen wat de situatie verergerd. In verloop zal het spierweefsel veranderen van structuur en zal het hard en pijnlijk gaan aanvoelen.

sportmassage1.jpgDoor middel van sportmassage is het mogelijk om weer een doorbloeding in het spierweefsel te creëren waardoor afvalstoffen weer afgevoerd kunnen worden en het bloed en lymfe meer de vrijheid krijgen om te gaan stromen.