Introductie

p1090995.jpg Hallo,ik ben Annemarie Bakker en ben massage therapeut voor TOBE relaxed. Ik wil u graag even wat achtergrond informatie geven over mezelf, hoe massage therapie mijn interesse heeft gekregen en de opleidingen die ik heb gevolgd. In 1988 heb ik mijn schoonheidsspecialiste diploma (STIVAS) behaald
waarin klassieke massage een onderdeel was. Massage vond ik toen al het leukste onderdeel van de opleiding. Na het behalen van mijn diploma ben ik enige tijd werkzaam geweest in dit vak. Tegelijkertijd heb ik ook, in deeltijd, de drogisterij opleiding gedaan.

In de zomer van 1988 begon ik de kriebels te krijgen om te gaan reizen en in November 1988 ben ik naar Amerika vertrokken. Hier heb ik zeven jaar gewoond en gereisd. Ik heb daar voor verschillende resorts en hotels gewerkt waaronder Two Bunch Palms. Hier was ontspanning de hoofdzaak, dus massage van groot belang voor de gasten. Helaas kon ik niets met mijn Nederlandse diploma doen in Amerika. Wat mij opviel in de periode dat ik daar woonde,was dat voor de Amerikanen, massage de gewoonste zaak van de wereld is. Mensen laten zich regelmatig masseren omdat ze beseffen dat ontspanning heel belangrijk is voor de gezondheid in een wereld met een drukke levensstijl.

Niet alleen in andere continenten maar ook in Nederland is het bewustzijn van een balans tussen hectiek en ontspanning aan het groeien. Hier in deze drukke en hectische maatschappij is het belangrijk dat we goed met onszelf omgaan door gezond te eten, te sporten en regelmatig te ontspannen en daarin is massage een heel belangrijk aspect.

In december '96 ben ik weer naar Nederland gekomen en heb ik 5 jaar als nagelstyliste gewerkt. Hier lag echter niet mijn interesse om fulltime werkzaam in te zijn. In deze periode heb ik ook les gegeven bij een opleidingsinstituut voor kunstnagels in Rotterdam.

Begin 2002 heb ik mijn bedrijfje verkocht en ben weer gaan reizen. Tijdens de reis ben ik weer opnieuw geïnteresseerd geraakt in massage. Ik merkte dat in Azië, vooral in China en Thailand massage ook een belangrijke vorm van ontspanning en welzijn is. In Thailand heb ik mijn certificaten behaald voor traditionele Thaise massage en Thaise voetmassage bij "the old medical school" in Chiang Mai.
Sinds mijn terugkomst in Nederland ben ik volop aan het werk gegaan in de wereld van massage. Ik heb mijn sport massage diploma behaald in 2004 bij de 1e NVVS te Rotterdam en een hotstone massage cursus gevolgd. In December 2006 ben ik weer terug gegaan naar Thailand om nieuwe technieken van de Thaise massage te leren en tevens ook de thaise kruidenstempelmassage. In September 2007 ben ik begonnen met de twee jarige opleiding voor massage therapeut.

Vanaf 2009 volg ik jaarlijks cursussen met betrekking op de vijf natuurgerichte principes waaronder; energie, prikkeloverdracht, drainage voeding en psyche.Deze vijf principes zijn belangrijk voor de gezondheid van de gehele mens. Vanaf 2009 ben ik als massage therapeut aangesloten bij de BATC. Sinds 2004 ben ik in mijn eigen praktijk actief, geef workshops in traditionele Thaise massage en geef stoelmassage bij bedrijven.

In 2014 is de focus van de werkzaamheden wat gaan verschuiven van hoofdzakelijk werken in mijn praktijk naar stoelmassage op locatie bij bedrijven. Ik vind het fijn om wat meer buiten de deur te werken en meer op de werkvloer bezig te zijn. Bij stoelmassage ben ik hoofdzakelijk preventief bezig en geef ik ook advies over werkhouding en geef ik advies over preventieve en klacht verminderende oefeningen. Vanaf december 2014 neem ik geen nieuwe cliënten meer aan in de praktijk .

Opleidingen:

Total Health
Chinfood 5 elementen voeding
Utrecht
Mei 2014

ITM
Thaise massage level 3 en 4
Chiang Mai, Thailand
Maart 2012

Hamel College
Voedingsleer
Gorinchem
Mei 2011

IVS
HBO medische kennis
Dordrecht
Oktober 2010

IVS
massage therapeuten opleidingen
Dordrecht
Mei 2009

Nerve touch
Thaise massage en kruidenstempel massage
Chiang Mai, Thailand
December 2006

Ralph R. Stephens
Seated Therapeutic Massage
September 2005

Thermen Holiday
Hot Stone massage
Schiedam
Augustus 2004

1e NVVS
Sport massage
Rotterdam
April 2004

The school of Thai Massage SCHIVAGAKOMARPAJ
Thaise voet massage
Chiang Mai, Thailand
Augustus 2003

The school of Thai Massage SCHIVAGAKOMARPAJ
Traditionele Thaise Massage level 1 en 2
Chiang Mai, Thailand
Augustus 2003

SVD
Drogisterij opleiding
Breda
1987

STIVAS
Klassieke massage
Dordrecht
mei 1986